Radno vrijeme knjižnice od 15. 6. 2020.

Upute za korisnike prilagođene organizacijskim i prostornim uvjetima Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić“ u okolnostima proglašene epidemije bolesti COVID-19

Od 15. lipnja 2020. Gradska knjižnica „Ivan Goran Kovačić“ omogućava korisnicima ulaz u prostor između polica s građom i samostalno pregledavanje građe na policama na svim odjelima uz poštivanje predviđenih epidemioloških mjera:
– korisnici koji planiraju dolazak u knjižnicu moraju voditi računa o zdravstvenom stanju te, kako ne bi ugrozili druge, odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili druge smetnje koje mogu ukazivati na simptome zaraze koronavirusom
– pri ulasku u prostor Knjižnice obavezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu u prostor Knjižnice; dezinfekcija ruku obvezna je prije i poslije boravka u slobodnom pristupu građi.
– tijekom boravka u Knjižnici preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

U prostoru Knjižnice potrebno se je pridržavati najviših higijenskih standarda te držanja razmaka ograničenog broja korisnika kako bi se smanjio fizički kontakt i održao propisani razmak od 2 metra između korisnika te korisnika i knjižničara koji borave u prostoru ili se kreću prostorom knjižnice.

Knjižnica će od 15. lipnja 2020. organizirati nadzirane aktivnosti manjih grupa djece u prostoru Odjela za djecu predškolskog uzrasta uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Potrebno je provoditi kontrolu temperature i respiratornih simptoma prilikom dolaska djece u Knjižnicu sukladno preporukama HZJZ.

Radno vrijeme Knjižnice
Od ponedjeljka, 15. lipnja 2020. godine, centralno mjesto Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” Karlovac (Ljudevita Šestića 1) radit će od ponedjeljka do petka od 7:30 do 19:30 i subotom od 8 do 13 sati.
Čitaonice na Studijskom i Zavičajnom mjestu radit će od 9 do 13 i od 15 do 19 sati.
Bibliobus i bibliokombi obilazit će stajališta prema redovnom rasporedu (http://www.gkka.hr/bibliobus-raspored/).
Knjižnica za mlade (Ivana Banjavčića 8) radit će od 8 do 14 te subotom od 8 do 12 sati.
Knjižnična stanica Švarča (Trg sv. Franje Ksaverskog 2) radit će ponedjeljkom od 14 do 19 i četvrtkom od 9 do 14 sati.

Čitaonice
Korisnici mogu koristiti čitaonice na Studijskom i Zavičajnom odjelu, uz pridržavanje svih propisanih higijenskih mjera i uputa HZJZ: http://www.gkka.hr/upute-za-rad-korisnika-u-citaonici-na-s…/.

Čitaonica tiska na Informativno-posudbenom odjelu do daljnjeg će ostati zatvorena kao i čitaonica tiska u Knjižnici za mlade.

E-usluge
Preporučujemo korisnicima da, što je više moguće, koriste online obnovu članstva (http://www.gkka.hr/upis-i-obnova-clanstva-u-gradskoj-knjiz…/), pretraživanje e-kataloga (https://katalog.gkka.hr/) i rezervaciju građe e-poštom na ili na broj telefona 047/412-377, kako bi posudba bila što brža, efikasnija i sigurnija. Posudba e-knjiga (online) i dalje je aktualna: http://www.gkka.hr/e-knjiga/.

Multimedijalna Ilirska dvorana otvara se za dio programskih aktivnosti, samo na upit (, 047/412-377 (107)) i sukladno strogim preporukama HZJZ i Nacionalne i sveučilišne knjižnice (http://www.gkka.hr/upute-organizatorima-dogadanja/).