Darivanje slikovnica

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” u okviru manifestacije “Karlovački vrtuljak” organizira akciju prikupljanja i darivanja slikovnica “Jedna knjiga na dar – jedan ispunjen san” za djecu koja žive u teškim materijalnim prilikama. Uključite se u akciju te novu ili korištenu i očuvanu slikovnicu donesite na Dječji odjel od ponedjeljka, 11. svibnja do 16. svibnja.

prikupljanje slikovnica_Karlovacki vrtuljak-JPG
U svrhu motivacije za uključivanjem u akciju želimo istaknuti da se slikovnice prikupljaju za djecu i obitelji koje žive u teškim materijalnim prilikama kako bi čitanje postalo dijelom svakodnevnog ugodnog druženja svakog djeteta u Karlovcu. Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to rade i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, učimo djecu koliko je lijepo i važno pomagati te njegujemo humane vrijednosti kod djece.

Svi zainteresirani mogu novu ili korištenu i očuvanu slikovnicu donijeti na Dječji odjel Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” od ponedjeljka, 11. svibnja do 16. svibnja.

Akcija darivanja slikovnica dio je nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja “Čitaj mi!” www.citajmi.info