Izložba keramičkih predmeta “Golim rukama” autorice Nele Zovko i polaznika tečaja keramike

Pozivamo vas da u Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” pogledate izložbu keramičkih predmeta pod nazivom “Golim rukama”. Izložba se sastoji od dva dijela: u jednom će svoje radove izložiti autorica Nela Zovko, a u drugom polaznici tečaja keramike koji se provodi u karlovačkoj četvrti Zvijezda u organizaciji Udruge za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih “Carpe Diem”. Tečaj izrade keramike započeo je s radom krajem 2019. godine. Vodi ga Nela Zovko. Na žalost svih polaznika, od ožujka 2020. godine, osim kratkog razdoblja tijekom ljeta, susreti se ne održavaju zbog, u tom trenutku, važećih epidemioloških preporuka. Bez obzira na relativno malen broj efektivnih susreta, nekolicina polaznika s velikim nestrpljenjem očekuje nastavak druženja u kojima su moć i terapijski učinak kreativnosti na najvišim granama mašte i svakom dobrodošao odmak od svakodnevice.
Postav se može razgledati od 29. 3. do 16. 4. 2021. u Izložbenom salonu “Ljudevit Šestić” Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić”, na adresi Ljudevita Šestića 1 u Karlovcu.

Nela Zovko rođena je 20. ožujka 1958. godine u Zagrebu. Od 1966. godine živi u Karlovcu. Umjetničkim radom počinje se baviti 1991. godine. Mediji izražavanja su joj raznovrsne gline, engobe (boje za glinu), glazure i kolaži na lesonitu. Izrađuje širok spektar uporabnih predmeta (svjetiljke, satove, zdjele, šalice), suvenire i skulpture od keramike. Izlagala je na šest samostalnih izložbi u Karlovcu te sudjelovala na mnogim skupnim izložbama u Karlovcu i izvan njega.
Trenutno vodi tečaj i radionicu keramike u staroj karlovačkoj četvrti Zvijezda, program koji je organizirala Udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih “Carpe Diem”, te stvara u vlastitom ateljeu u Karlovcu.
Majka je dviju odraslih kćeri, Diane i Ozane.