Otvorenje izložbe “U carstvu dječje igre”

Pozivamo vas u petak, 14. svibnja 2021. u Knjižnicu za mlade, Ivana Banjavčića 8, u 19 sati na otvorenje izložbe slika „U carstvu dječje igre“ autorice Antonije Poljan.

Izložba „U carstvu dječje igre“ kroz šarene ilustracije prikazuje svijet igre. Ilustracije su koncipirane tako da dočaravaju najbitnije elemente igre kao što su mašta, zaigranost, veselje, zamišljanje, pokret i sloboda. Na svakoj ilustraciji prikazana je jedna osoba koja predstavlja motiv djeteta u igri. Prema izgledu nije jasno o kojoj je dobi riječ, a na nekim nije vidljivo radi li se o dječaku ili djevojčici. To je zato jer se nastoji naglasiti kako se igra ne veže uz dob ili spol. Time se sugerira da se i odrasle osobe mogu prepoznati u tome, naravno, ako su sačuvali ono nešto čarobno, dijete u sebi. Izložbom se nastoji promatraču sugerirati koliko zaigranost može izazvati smirenje, ushićenost ili čistu sreću te ga sjetiti da u svom životu pronađe vremena za igru i smijeh. To su elementi koji život uistinu čine čarobnim.Antonija Poljan rođena je 1995. godine u Zagrebu, u kojem sada živi i stvara. Veći dio života živjela je u Zaprešiću. Završila je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu na Odsjeku za slikarski dizajn. Nakon toga završila je petogodišnji studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Izlagala je na izložbama udruge „Fictionplaygrounds“ u Ksetu i „Klubu studenata Istre Mate Balota“. Od 2017. godine sudjeluje zajedno s umjetničkom platformom „F12“, u svrhu promicanja umjetnosti u zajednici, umjetnosti koja je dostupna svima preko događaja „Art na cestu“ (u Zaprešiću i Zagrebu) i „Free Art Display“ (u Karlovcu, Zagrebu, Dugoj Resi te Lovincu). Od 2019. godine radi kao odgojiteljica djece rane i predškolske dobi u dječjem vrtiću Trešnjevka.

Izložba ostaje otvorena do 12. lipnja 2021. godine.

S obzirom na trenutačnu epidemiološku situciju i važeće mjere, broj mjesta na događanju je ograničen te je svoj dolazak potrebno prijaviti putem e-pošte na .